Παροχή Ιατρικών Υπηρεσιών Υψηλού Επιπέδου

Η άρτια επιστημονική κατάρτιση του κ. Παπαδογιαννάκη εξασφαλίζει παροχή ιατρικών υπηρεσιών υψηλού επιπέδου. Ο καθηγητής εκτός από την πολυετή εμπειρία του, έχει ειδικευτεί στο εξωτερικό στη δερματολογία των μικρών ζώων και είναι κάτοχος σχετικού διπλώματος του Royal College of Veterinary Surgeons του Ηνωμένου Βασιλείου. Επιπλέον, είναι κάτοχος διδακτορικού διπλώματος μετά από πολυετή βασική έρευνα πάνω στη λεϊσμανίωση (καλά-αζάρ) του σκύλου. Λεπτομέρειες για την επιστημονική δραστηριότητα του κ. Παπαδογιαννάκη, μπορείτε να δείτε στο βιογραφικό του.

Στο ιατρείο εξετάζονται δερματολογικά περιστατικά πρώτης και δεύτερης γνώμης.

Τα νοσήματα του δέρματος στο σκύλο και τη γάτα συνιστούν περίπου το 25-30% του συνόλου των νοσημάτων των ζώων αυτών. Η βαρύτητα των δερματολογικών νοσημάτων κυμαίνεται από ήπια (π.χ δερματοφυτίαση) έως πολύ σοβαρή (π.χ. κακοήθης νεοπλασία του δέρματος, τοξική επιδερμική νεκρόλυση). Είναι αυτονόητο, ότι η μόνο η σωστή διάγνωση μπορεί να οδηγήσει σε αποτελεσματική θεραπεία και πρόγνωση.

Η λήψη του ιστορικού, η κλινική και δερματολογική εξέταση του ζώου και οι απαραίτητες εργαστηριακές εξετάσεις, απαιτούν συνήθως 30-45 λεπτά, ορισμένες φορές και περισσότερο.

Ο κ. Παπαδογιαννάκης διαθέτει ικανότητα και μεγάλη εμπειρία στην ερμηνεία των πληροφοριών, του ιστορικού και της δερματολογικής εξέτασης, γεγονός καθοριστικής σημασίας για την κατάρτιση της λίστας διαφορικής διάγνωσης. Αυτό θα καθορίσει τα ειδικά διαγνωστικά tests που απαιτούνται για την αποφυγή εξόδων για μη-αναγκαίες εργαστηριακές εξετάσεις και θεραπείες.

Στο ιατρείο γίνονται όλες οι εργαστηριακές εξετάσεις οι οποίες είναι απαραίτητες για να γίνει η σωστή αιτιολογική διάγνωση, δηλαδή να καθοριστεί επακριβώς το αίτιο που προκαλεί το δερματολογικό πρόβλημα στο ζώο. Αν δεν γίνει αυτό, δεν είναι δυνατόν να υπάρξει επιτυχής και αποτελεσματική θεραπεία.

Στο εργαστήριο του ιατρείου γίνονται όλες οι αιματολογικές και βιοχημικές εξετάσεις στο αίμα με σύγχρονους αναλυτές. Επιπλέον, ελέγχεται η λειτουργία του θυρεοειδούς αδένα, των επινεφριδίων και των άλλων ενδοκρινών αδένων με ειδικές δοκιμές. Οι δοκιμές αυτές είναι αναγκαίες για την σωστή διάγνωση των δερματολογικών προβλημάτων που οφείλονται σε ορμονικές διαταραχές. Κάθε άλλη απλή εξέταση στο αίμα για το σκοπό αυτό, οδηγεί σε εσφαλμένη διάγνωση και θεραπεία.

Η εξέταση για λεϊσμανίωση (καλά-αζάρ), ερλιχίωση και άλλα λοιμώδη νοσήματα, γίνονται με σύγχρονες ορολογικές και μοριακές τεχνικές (PCR) οι οποίες διαθέτουν υψηλή αξιοπιστία. Επιπλέον, για την παρακολούθηση της θεραπείας στη λεϊσμανίωση του σκύλου διενεργούνται ειδικές ανοσολογικές εξετάσεις στο αίμα. Ο κ. Παπαδογιαννάκης έχει κάνει σημαντική έρευνα και δημοσιεύσεις πάνω στην ανοσοπαθογένεια της λεϊσμανίωσης του σκύλου. Στο ιατρείο εκτελούνται παρακεντήσεις δερματικών όγκων και λεμφαδένων και στη συνέχεια γίνεται χρώση και κυτταρολογική εξέταση του υλικού παρακέντησης. Ο κ. Παπαδογιαννάκης διαθέτει μεγάλη εμπειρία στην ερμηνεία των κυτταρολογικών εξετάσεων.

Η βιοψία δέρματος είναι μία από τις συχνότερες εργαστηριακές εξετάσεις που γίνονται στο ιατρείο μας. Η εξέταση αυτή δεν απαιτεί παρά μόνο τοπική αναισθησία, είναι ανώδυνη και γίνεται σε λιγότερο από 5 λεπτά. Η εξέταση αυτή είναι αναγκαία για να τεθεί η διάγνωση κακοήθων όγκων, αυτοάνοσων νοσημάτων του δέρματος και ορισμένων άλλων δερματοπαθειών.

Στο ιατρείο γίνονται επίσης εμβολιασμοί, εξέταση ούρων, μικροβιολογικές εξετάσεις, καλλιέργειες και ωτοσκοπίσεις.

Το ιατρείο μας διαθέτει επίσης ένα σύγχρονο και πλήρως εξοπλισμένο χειρουργείο.